Jelenlegi hely

admin blogja

Valós vagy makett? Egyszerű Photoshop dioráma

Szerinted valós, vagy makett?Szerintetek a kép valós, makett, vagy számítógépes modell?

Amikor megnézünk egy fotót, a rajta látható képelemek felismerésével, azok egymáshoz való viszonyításával agyunk kiegészíti azt tapasztalati információkkal. Most egy egyszerű effektet mutatok be, melyet bárki kipróbálhat, és jó példát ad erre - csak egy alkalmas kép kell hozzá.

Photoshop - retro hatású fotó készítése

Dömsödi tájkép retro stílusban

Hosszú kihagyás után újra jelentkezem egy kis érdekességgel. Sokan jeleztétek, hogy szívesen vennétek, ha Photoshop-os írások is lennének az oldalamon, így ezt az anyagot Photoshoppal készítettem. A cikk elsősorban haladók számára készült, de a színezős részével kezdők is nyugodtan próbálkozhatnak.

A vintage hatás, vagy vintage effekt tulajdonképpen a régi analóg színes fotók kép és színvilágát hozza vissza, amikor a fényképezőgépben lévő film minősége és fajtája, érzékenysége, illetve az azt előhívó fényképész szakmai tudása határozta meg a kép tónusát, színeit. Ezek a képek már színesek voltak ugyan, de egy sajátos tónust képviseltek. A lényeg ennek a tónusnak az elkészítése, beállítása, utána pedig további trükköket is használok a hatás fokozásához...

Éjszakai fények

kék órák - a dömsödi Katolikus TemplomEgy közösségi oldalon az egyik ismerősöm tett ki egy cikket, "Hogyan készítsünk éjszaka szép képeket" címmel. Nem bírtam ki, hogy ne szóljak hozzá, annál is inkább, mert tudom, hogy az illető szeretne sok jó fotót készíteni. Az igazság az, hogy néha úgy megyünk el a fotótémák mellett, mintha ott sem lennének. Persze, nincs is ezzel baj, ha az ember csak a családi eseményeket akarja megörökíteni. Ha viszont már hobbiként is érdekel bennünket a fotózás, az éjszaka rengeteg jó lehetőséget tartogat a számunkra.

Nyári fotók javítása GIMP-pel

Nyári fotók javítása GIMP-pelItt a nyár, remélem, a fényképezőgép is sűrűbben kattog, mint az unalmas téli hónapokban! A digitális technika elterjedésével manapság már a családi nyaraláskor is sokkal több fotó készül. A fotók bemutatása is másképp történik, míg régen az asztal mellett, vagy a kanapén egy pohár kávé, vagy bor mellett nézegettük a fényképeket addig ma a műveinket inkább megosztjuk a közösségi oldalak valamelyikén. Természetesen ma sokkal több lehetőségünk van a képek utólagos szerkesztésére, mint régen. Nem mindenki született fotós tehetség, az emberek többsége egyszerűen igyekszik megörökíteni a pillanatot, több-kevesebb sikerrel. Szerencsére a digitális fényképezőgépek korában a számítógép segítségével gyengébben sikerült képeinket is korrigálhatjuk egy kis idő és hozzáértés birtokában.

Panorámakép készítés és egy kis fotózásEgy kicsit újra alkottam... Itt a nyár, az embernek ugyebár több ideje van új dolgokon agyalni. Hozzáteszem, a téma csak nekem új, se szeri, se száma az Interneten fellelhető panorámaképeknek. Gondoltam, összehozok néhányat, hátha tetszeni fog a barátaimnak és a tanítványaimnak!

Művészi hatású illusztráció készítése GIMP-pel

Képszerkesztés GIMP segítségévelA hét elején megjelent a Facebookon egy kép, az egyik kedves barátom megosztása. A kép Carol Cavalaris munkája, ha rákeresel, további csodálatos alkotásokat is láthatsz tőle.

Mivel sokaknak tetszett, illetve elég sokan megnézték és lájkolták, megihletett egy kis ügyeskedésre, én is készítettem valami hasonlót. Sokan talán nem tudják, hogy az Interneten se szeri, se száma az olyan nagy tudású programoknak, amelyekkel ingyenesen bármilyen feladatot elvégezhetünk, hasonlóan méregdrága fizetős társaikhoz. A szabad és nagy tudású programok közül egyik nagy kedvencem a GIMP nevű grafikai alkalmazás.

Az oldalt karbantartja: WEBLECKEK.HU © 2010-2017. Minden jog fenntartva!