Jelenlegi hely

Néhány gondolat a DRUPAL -ról

Mi az a DRUPAL?

A DRUPAL egy folyamatosan fejlődő, korszerű, és biztonságos tartalomkezelő rendszer (CMS - Content Managing System). A tartalomkezelő rendszerek tulajdonképpen olyan programok, amelyek a webhelyünkön a webkiszolgálón vannak elhelyezve. Feledatuk, hogy valós időben dinamikusan állítsák elő az eltárolt szöveges tartalomból a felhasználók által megtekinteni kívánt oldalakat. Manapság az Interneten megtekinthető weboldalak nagy része dinamikus, tehát valamilyen tartalomkezelő rendszer hozza létre.

Természetesen tartalomkezelő rendszereket és kiszolgáló oldali programokat egyedileg is lehet készíteni, de ehhez eléggé nagy programozói munka, és hozzáértés szükséges. Az ilyen, egyedileg létrehozott rendszerek gyakran nagyon költségesek, és sebezhetők. A DRUPAL CMS egy BIZTONSÁGOS és INGYENES, nyílt forráskódú tartalomkezelő rendszer.

A világon mindenhol élnek Drupal közösséghez tartozó szakemberek, akik folyamatosan fejlesztik, és tesztelik a rendszert, hogy képes legyen folyamatosan a legkorszerűbb megoldásokat kínálni használóinak. Jelenleg a Drupal rendszer képes BÁRMILYEN általános célú webhelyet létrehozni és kezelni, a hírportáloktól, a közösségi oldalakig, webshop, vagy e-learning megoldásokig.

Maga a DRUPAL teljesen ingyenes, ingyenesen használható, akinek kedve van, nyugodtan töltse le a hivatalos fejlesztői oldalról és ismerkedjen vele. Az oldalon rengeteg információ is található ezzel kapcsolatban. Az angolul nem beszélők magyar nyelvű információhoz is juthatnak a magyar Drupal közösség weboldalán.

Az oldalt karbantartja: WEBLECKEK.HU © 2010-2017. Minden jog fenntartva!